Китай

Екскурзия Китай - есен 2014 на ниска цена!

Екскурзия до Китай от Аеротур ММ

Китай (Китайска народна република)  е държава, разположена в Източна Азия. Много са причините да всички добре да познаваме Китай. По площ е на четвърто място в света след Русия, Канада и САЩ, а по население е първа. През последните години Китай се превърна в търговски гигант – той е петият в света износител след САЩ, Германия, Япония и Франция.

В много отношения развитието на страната се е определяло от географията и. В Китай има пустини, планини и плодородни долини. Той съчетава, както най-високите, така и най-ниските точки на Земята.

Поради екзотиката си в последно време много туристически агенции предлагат и оферти до Китай.

В много градове доминират небостъргачите, а търговските центрове са пълни с най-новите западни марки. От друга страна разпространението на мобилните телефони и компютрите се засилва през последните години и сега в страната има 90 милиона души, които използват Интернет, в сравнение с 20 милиона през 2000 година.

Но модернизацията на Китай разкрива също така контрастите на страната, където милиони хора остават извън надпреварата за по-добър живот.

Трудно е да се определи кога и как се е зародила китайската цивилизация. Но едно е сигурно- тя е на повече от 4000 години. Счита се, че Шан (ин) е първата китайска държава основана от династията Шан около 18 век пр.н.е. и просъществувала до около 11 век пр.н.е.